Waterkers BIO
Waterkers BIO kan je vanaf april tot en met juli buiten op een vochtig zaaibed zaaien. Eén keer verspenen en daarna uitplanten op een schaduwrijke, vochtige plaats. Het verse blad geeft een pittige smaak aan salades en bij vlees. Jong blad schijnt de stofwisseling te bevorderen. Vanaf mei tot en met augustus kan je deze waterkers Bio oogsten. Houdt de grond goed vochtig. In 1 gram zaden zitten ongeveer 4000 Waterkers zaden.
Productkenmerken
 Jong blad bevorderd de stofwisseling.
 Heeft lekkere pittige smaak.
 Geschikt voor volle grond teelt.
Wat is Waterkers Bio?
Waterkers is een groene bladgroente, behoort tot de kruisbloemigen en is hiermee familie van onder andere de radijs en tuinkers. Ontstaan vanuit het moeras, groeit het kleine plantje nog steeds in beddingen van riviertjes of beekjes. Je kunt dus stellen dat het dol is op water, vandaar ook de naam.
Gezond?
Gezond zijn de blaadjes zeker, het is namelijk rijk aan ijzer, calcium, zuivert het bloed en bevat veel vitamines A, C, D en E. Daarnaast heeft het een heerlijke, mosterd-achtige smaak en kun je het zowel rauw als gekookt eten. Reden genoeg dus om waterkers in de keuken te gebruiken.
In salades en als garnering
Waterkers staat bekend als een heerlijke toevoeging aan salades of als garnering, maar kun je daarnaast ook gebruiken als basis voor soep. Daarnaast is het ook erg lekker om rauw te verwerken door een stamppot, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een beetje geitenkaas.
Probeer ook eens onze sprouting groente. Super gezond en eenvoudig te laten groeien.
Waterkers en Natuurgeneeskunde
Rijk aan Vitamine K
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.