Tuinboon Bio
Deze biologische zaden Tuinboon Bio Witkiem kunt u zaaien vanaf half februari tot half mei in de vollegrond in regels, om de 10-15 cm, één boon.
Afstand tussen de regels ca. 80 cm. Vroege tuinboon (bruinkokend) met zeer lange scheden, die 5-6 bonen bevatten.
SKAL
Deze biologisch geteelde zaden zijn gecertificeerd door de stichting SKAL. U kunt deze producten herkennen aan het Biologische keurmerk en aan de termen ‘Bio’ of ‘Organic’.
Productkenmerken van de Tuinboon Bio
Een zeer bekend, rijkdragend tuinbonenras.
Geeft 4 à 5 grote bonen per peul.
Bruinkokende bonen.
Zaaien
Buiten zaaien van maart tot en met mei, de oogsttijd is dan van kunt tot en met augustus. De hoogte van de plant is ongeveer 100 cm.
Beschikbare verpakking van de Tuinboon Bio
U kunt kiezen uit 2 verpakkingen. 1 verpakking van circa 15 gram, of een verpakking van 50 gram. Extra voordeel heeft u, als u 5 stuks van dezelfde verpakking besteld.
Vicia faba
Biologische witkiem tuinbonen, ook wel bekend als Vicia faba, zijn een variëteit van tuinbonen die geteeld worden zonder het gebruik van synthetische chemicaliën, pesticiden of kunstmeststoffen. Biologische landbouwpraktijken richten zich op het behoud van de gezondheid van bodem, planten en ecosystemen, evenals op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
Grote zaden
Witkiem tuinbonen staan bekend om hun grote zaden en kunnen in veel verschillende klimaten groeien. Ze worden vaak in de lente geplant en hebben een relatief korte groeiperiode.
Hier zijn enkele kenmerken en teeltinformatie over biologische witkiem tuinbonen:
- Zaadselectie: Kies biologisch gecertificeerde zaden om ervoor te zorgen dat je begint met zaden die zijn geproduceerd volgens biologische normen.
- Bodem en bemesting: Biologische teelt vereist gezonde, vruchtbare bodems. Verbeter de bodemstructuur en vruchtbaarheid door Bokashi en organische materialen toe te voegen. Kunstmeststoffen worden vervangen door natuurlijke opties zoals compostthee, organische meststoffen en groenbemesters.
- Onkruidbestrijding: Onkruid kan concurrerend zijn voor tuinbonen. Mechanische methoden zoals handmatig wieden of mulchen met organisch materiaal kunnen helpen onkruid onder controle te houden.
- Pestbestrijding: Biologische tuiniers vertrouwen vaak op geïntegreerde plaagbeheersing. Dit omvat het introduceren van nuttige insecten, het gebruik van biologische insecticiden zoals neemolie en het handmatig verwijderen van plagen.
- Ziektebestrijding: Zorg voor goede luchtcirculatie rond de planten en vermijd overdreven natte omstandigheden om schimmelziekten te voorkomen. Microferm op basis van natuurlijke ingrediënten kunnen worden gebruikt indien nodig.
- Oogsten: Witkiem tuinbonen kunnen worden geoogst wanneer de peulen volgroeid zijn maar nog steeds zacht aanvoelen. Te laat oogsten kan resulteren in vezelige zaden.
- Rotatie: Om bodemuitputting en ziekteopbouw te voorkomen, is het belangrijk om gewasrotatie toe te passen en niet elk jaar dezelfde gewassen op dezelfde locatie te telen.
Volop voordelen met de Tuinboon Bio
Biologische witkiem tuinbonen bieden niet alleen voordelen op het gebied van voeding en gezondheid, maar ze dragen ook bij aan duurzame landbouwpraktijken en milieubescherming. Het exacte teeltproces kan variëren afhankelijk van de specifieke regio en omstandigheden, maar deze algemene principes helpen je op weg naar een succesvolle biologische teelt van witkiem tuinbonen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.