Spitskool Bio
Spitskool Bio Caraflex F1 is een mooie gevulde, gladde kool met een zachte structuur en een zoete smaak. Blijft langer goed dan andere spitskoolrassen en barst niet snel. Voorzaaien vanaf februari tot en met eind juli. Uitplanten zodra de planten groot genoeg zijn, vroege plantingen vragen nog bescherming tegen de kou. Oogsten vanaf juni tot en met september. De wetenschappelijke naam is Brassica oleracea capitata ‘Alba conic’ In deze verpakking zitten ongeveer 25 zaden. De plant wordt ongeveer 60 cm. hoog.
Productkenmerken
Een mooi gevulde kool die niet snel barst
Een zachte textuur en zoete smaak
Telen onder glas of in vollegrond
Spitsvormige witte kool
Spitskool is een spits gevormde witte kool. Wij kennen vandaag de dag eigenlijk voornamelijk de volkomen ronde witte of rode kool. Maar sluitkolen, waaronder witte kolen, zijn er namelijk in diverse vormen: keurig rond, afgeplat, eivormig, hoog op de stam, laag op de stam, noem maar op. En spits/conisch. Spitskool is een kleinere, snel groeiende spitse kool, die het ook op ietwat lichtere gronden goed doet.
Historie
De historie van “de echte” spitskool is vaag. Enerzijds wordt gezegd dat deze soort vermoedelijk uit China stamt en in de 19e eeuw naar Europa is gebracht – we denken dat dit verwarring met de Chinese kool betreft -, anderzijds wordt van spitskoolvariëteiten gerept die al vierhonderd jaar geleden in Europa zijn ontstaan. Het is mogelijk dat toen het speciaal selecteren en cultiveren van spits gevormde witte kool is begonnen.
Bewaren
Het is een lichte kool. Niet zo compact als witte of rode kool. Dus niet lang bewaarbaar, zoals de stevige witte kool. Koel, tussen 12 en 15°C enkele dagen. Gesneden spitskool in de koelkast 1 tot 2 dagen. Invriezen kan ook nadat je het een minuut of drie hebt geblancheerd. En dan is het wel een jaar bij minimaal -18°C houdbaar. Spitskool wordt rauw, dun gesneden, als salade gegeten, maar net zo goed in wok- en stoofgerechten. Het heeft een zachte smaak en een fijnere structuur dan witte kool.
Wat doet spitskool met je lichaam?
De spitskool zit vol met vitamines en mineralen. Per 100 gram bevat hij maar liefst 86% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine K en 48% van de ADH voor vitamine C. Vitamine K is van belang voor de normale stolling van je bloed en het sterk houden van je botten.
Is spitskool licht verteerbaar?
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.