Salademengsel Frans Bio
Salademengsel Frans Bio kan je bij voorkeur vanaf eind mei breedwerpig of op regeltjes; evt. iets uitdunnen. Te vroege zaai geeft gemakkelijk zaadstengels. Geschikt voor garnering van schotels. Dit mengsel bevat: rode eikenbladsla en krulsla, sla-andijvie, frisée sla, radicchio en rucola. De gemiddelde hoogte is ongeveer 10 cm. Vanaf mei tot en met oktober kan je dit Salademengsel Frans Bio oogsten In 1 gram Salademengsel Frans Bio zitten ongeveer 1000 zaden.
Productkenmerken
 Diverse jonge bladgroenten
 Voor garnering van schotels
 Gemakkelijk te kweken
Wat een mooi en heerlijk mengsel
De biologische zaden geven je een oogst aan frisse soorten sla met verschillende kleuren en structuren, om een fijne salade mee te maken. Bevat verschillende sla soorten zoals Rode eikenbladsla, sla-andijvie, krulsla, frisée sla, radicchio en rucola.
Eikenbladsla
Pluksla Red salad bowl wordt ook wel eikenbladsla genoemd.
Het blad lijkt inderdaad wel wat op dat van de rode Amerikaanse eik. De kleurstof in het blad (anthocyaan) geeft dit slaras zijn bijzondere smaak. De planten vormen vele zachte, gekrulde blaadjes. Wie van zachte sla houdt, zal dit ras zeker waarderen. Eikenbladsla groeit snel en geeft een gezond gewas.
Krulsla
Krulsla is een variant van de Kropsla. Het is een type met diep ingesneden, iets op Andijvieblad lijkende, wat krullerig blad, dat de malsheid van Botersla en iets van de knapperigheid van IJssla in zich combineert.
Sla-andijvie
Andijvie behoort tot de slasoorten. In de handel vindt men twee soorten andijvie. De krulandijvie wordt als sla aangeboden en wordt bijgevolg altijd rauw gegeten. Bij krulandijvie bestaat de krop uit langwerpige en scherp getande bladeren.
Frisée sla
Frisée is een groengele bladgroente, die uitgroeit tot een grote, platte roos. De binnenbladeren zijn geler dan de buiten bladeren.
Radicchio
Radicchio hoort bij de witloffamilie. Het kropje is rond en klein. Het kropje heeft paarsrode bladeren en witte nerven. Radicchio wordt meestal rauw gegeten. De knapperige, stevige bladeren zitten strak op elkaar in de krop. De smaak is wat bitter, net als bij witlof.
Rucola
Rucola wordt sinds de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Ze wordt steeds populairder. Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. Rucola is makkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt ervan blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Al onze biologische zaden vindt u hier>>
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.