Radijs Raxe Bio
Radijs Raxe Bio kan je zaaien vanaf half februari tot en met half maart onder glas, of vanaf half maart tot half augustus in de volle grond. Heerlijke helderrode radijsjes, vol met vitaminen, dus ook zeer geschikt voor de kindertuin. De hoogte van de plant is ongeveer 15 cm. In 1 gram Radijs Raxe Bio zaden zitten ongeveer 120 zaadjes. De oogsttijd van de Radijs Raxe Bio is vanaf mei tot en met oktober.
Productkenmerken
Geschikt voor de vroege én late teelt.
Geschikt voor teelt onder glas en volle grond.
Mooie scharlakenrode ronde radijsjes.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Onze biologische tuin- en kruidenzaden vindt u hier>>
Stukje geschiedenis van de Radijs
Radijs, knollekes (Nederlands); radish (Engels); Radies, Radieschen (Duits); radis, rave, petite rave (Frans); rábano (Spaans); ravanello (Italiaans);
Oorspronkelijk is het zgn. langedagplant – dus voorjaar – en grijs/geelgrijs van kleur. Maar er zijn nu ook rassen die het in het najaar, bij afnemende daglengte, goed doen. In 1821 definieerdede Zwitserse botanicus Augustin Pyramus de Candolle de scheiding tussen de “gewone” Europese radijs en de grote lange zwarte of witter wintersoorten.
Wij bespreken hier de gangbare zomerradijs.
De geslachtsnaam raphanus, hoewel Latijn, komt van het Grieks en betekent ‘snel groeiend’. (Komt daar het Nederlandse ‘rap’ vandaan? Hoewel het etymologisch woordenboek daar anders over denkt.)
In elk geval is het logisch dat van het oude (Duitse) Rhetich in de loop der tijd Radies – Radijs wordt. En Rhetich wordt later als Rettich hergebruikt voor de witte rammenas – een winterradijs. Radijs, het Duitse Radies – ook wel Radisze – komt van het Latijnse Radix – dat wortel betekent. In Italië heette het vroeger radicetta.
Sativus betekent zaaien of telen.
Historie
Er zijn nauwelijks tot geen archeologische vondsten die zouden kunnen helpen bij het vinden van de bron, het gebied van oorsprong. Maar men vermoed dat het Zuidoost Azië is, omdat daar de wilde radijs wordt gevonden. India, centraal China en centraal Azië, zijn dan secundair. Houdt het op ergens tussen het oosten van de Middellandse Zee en de Kaspische Zee, omdat daar de meeste variëteiten voorkomen, die richting China in aantallen afneemt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.