Pluksla Red Bowl Bio
Pluksla Red Salad Bowl Bio kan je vanaf maart tot en met eind augustus in de volle grond in regels zaaien. Niet te dicht bij elkaar zaaien, eventueel iets uitdunnen. Laat het hart van de plant intact, om opnieuw te kunnen oogsten. Zeer geschikt om gerechten mee te garneren. De Pluksla Red Bowl Bio wordt ongeveer 20 cm. hoog. In 1 gram Pluksla Red Bowl Bio zaden zitten ongeveer 1000 zaadjes. De oogsttijd is van mei tot en met oktober.
Productkenmerken
 Ook wel eikenbladsla genoemd
 Vormt vele zachte, gekrulde bladeren
 Ook mooi als garnering
Eikenbladsla
De Eikenbladsla ‘Red Salad Bowl’ is eenvoudig te kweken. Deze sla heeft een korte groeiduur (6 Ã 8 weken), het is dan ook belangrijk om de planten vroeg uit te planten. Het zachte blad heeft een zoete smaak.
Beschrijving
Eikenbladsla ‘Red Salad Bowl’ is een licht gekrulde eikenbladsla welke ook geschikt is als pluksla. Hoe kouder het wordt, hoe roder de bladeren worden. Deze sla heeft zacht blad met een zoete smaak. Vanwege het planttype (weinig kroppend) kunnen natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en lieveheersbeestjes de bladluizen beter te lijf gaan.
Korte groeiduur
Alle slarassen zijn goed te telen. Sla heeft een korte groeiduur (6 Ã 8 weken) en het is dan ook belangrijk om de planten in een jong stadium te verspenen/verplanten. Sla is vooral lekker wanneer u niet te veel bemest. Wanneer u elke week sla wilt eten, moet er wel regelmatig gezaaid/geplant worden. De eerste zaai onder glas kan al in maart plaatsvinden, in de volle grond vanaf april.
Oogst: de jonge bladeren zijn erg mals, regelmatig plukken of als krop te oogsten.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Al onze biologische zaden vindt u hier>>
Veel variëteiten van Sla
Eikenbladsla is een van de vele variëteiten van sla (Lactuca sativa). De bladeren van eikenbladsla hebben de vorm van een blad van de Amerikaanse eik en zijn aan de buitenkant roodbruin gekleurd, het middendeel bleekgroen. Er bestaat echter ook een volledig groene versie van deze sla. Z’n smaak is pittig en een heel aparte, nootachtige smaak. De textuur is knapperig.
De Hollandse eikenbladsla is het gehele jaar in beperkte mate verkrijgbaar. In de koelkast in de groentelade kan de sla enkele dagen bewaard worden. De eikenbladsla kan worden schoongemaakt door de stronk voorzichtig uit de krop te draaien. De blaadjes vallen dan gewoon los.
Er is een rood ras, ‘red salad bowl’ en een groen, ‘green salad bowl’.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.