Kropsla Hilde II Bio
Kropsla Hilde II Bio kan je vanaf februari tot en met maart op een zaaibed onder glas zaaien of vanaf half maart-begin augustus in regels in de volle grond. Voor het ontkiemen is een niet al te hoge temperatuur (15-20°C) nodig. Een beetje kou ‘breekt’ de kiemrust. De oogsttijd is van mei tot en met oktober. Er zitten ongeveer 1000 zadeni n 1 gram zaden van de Kropsla Hilde II Bio.
Productkenmerken
 Geschikt voor voorjaars- en zomerteelt
 Geschikt voor volle grond teelt
 Ze vormen stevige, malse kroppen
Kropsla zoals moeder die maakte
Bereidingswijze
Maak de sla schoon door de buitenste harde bladeren te verwijderen en de binnenste bladeren los te halen.
Was de slablaadjes. Verwijder eventueel de nerven en scheur de sla in kleine stukken.
Droog de sla bijvoorbeeld in een slacentrifuge of in een droge schone theedoek.
Dressing
Maak de dressing in de slaschaal door de ingrediënten genoemd onder dressing goed door elkaar te kloppen.
Proef of het naar je smaak is en voeg eventueel nog iets van een en ander toe.
Meng de sla door de dressing en garneer met de stukjes hardgekookte eieren (deel gaat door de sla).
Ingrediënten 2 personen
1 krop sla (botersla)
Dressing:
1 sjalotje of stukje ui (gepeld en gesnipperd)
1 eetlepel witte natuurazijn
2 eetlepels zonnebloemolie
1 flinke eetlepel mayonaise
mespunt witte peper
2 theelepels tomatenketchup
mespunt kerriepoeder
1 eetlepel suiker of vloeibare honing
Garnering:
2 hardgekookte eieren (gepeld en in stukken gesneden)
Bron
Recept van mijn moeder
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Onze biologische tuin- en kruidenzaden vindt u hier>>
Wat is het verschil tussen een kropsla en botersla?
Kropsla. De kropsla is een van de meest bekende slasoorten in Nederland. Deze slasoort staat ook wel bekend als botersla, omdat deze sla boterzachte bladeren heeft met een kruidige smaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.