Kervel Bio
Kervel Fijne Krul bio kan je vanaf maart tot en met september breedwerpig of in regels in de volle grond zaaien. Het kan een aantal keer per jaar worden gezaaid en is zeer geschikt om in te vriezen. Er zitten ongeveer 400 zaden in 1 gram zaden. De wetenschappelijke naam is Anthircus cerefolium.
Productkenmerken
 Een kruid waarvan u regelmatig blad kunt plukken.
 Kervel is lekker in meerdere gerechten.
 Geschikt voor volle grond teelt.
Verwant aan Peterselie
Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de aparte, licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Kervel wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Je kunt kervel het beste in de koelkast bewaren.
Hoe gezond is Kervelsoep?
Kervelsoep
Voor een kervelsoep heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 75 g kervel
– 20 g boter
– 2 uien
– 1 l groentebouillon
– 150 g bloemige aardappelen
– 1 preiwit
– peper
– zout
Bereiding Kervel soep
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.