Japanse Tatsoi Bio
Japanse Tatsoi  bio is een éénjarige plant.
Zaaien onder glas van maart tot mei of zaaien in de volle grond. Da kan van mei tot en met augustus. Na opkomst uitplanten. Japanse Tatsoi Bio is een variant van de bekende paksoi. Het is een Chinese bladgroente die net als paksoi familie is van de kool en heeft een licht kruidige koolsmaak. De hoogte van het plantje is ongeveer 20 cm. Je kunt al oogsten vanaf april tot en met september.
Productkenmerken
 Een variant van de bekende paksoi.
 Een Chinese bladgroente.
 Heeft een licht kruidige koolsmaak.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Kijk voor al onze biologische zaden hier>>
Japanse Tatsoi Bio is een mooie groente voor laat in het seizoen
Tatsoi is een ondergewaardeerde maar geweldige Aziatische bladgroente. Het is snel en makkelijk te kweken en werkt perfect als een gewas voor laat (of vroeg) in het seizoen omdat de plant erg goed tegen de kou, en zelfs enige vorst of sneeuw kan.
Goede bodem
Zorg voor een goede bodem met veel organisch materiaal. Gebruik daarom bij het opstarten van de kweek onze Mest-Compost. Tijdens de kweek kunt het beste elke 4 weken Microferm sproeien. Zo krijgt u een sterke en gezonde bodem met gezonde en sterke planten.
Oogsten en bewaren
Tatsoi is na ongeveer 45 dagen klaar om te serveren. Als je het als babybladsla wilt gebruiken kun je het zelfs al eerder plukken. Pluk simpelweg de bladeren die je nodig hebt en laat de rest opnieuw spruiten voor een extra oogst. Tatsoi is vers het lekkerst, maar ze kunnen ook enkele dagen in een bakje of zakje in de koelkast bewaard worden.
Tatsoi recepten
Er zijn talloze recepten met tatsoi. Het is heerlijk om rauw of kort gekookt te eten, op het laatste moment toegevoegd aan het gerecht, of licht gebakken in olie met knoflook en ui. Werkt goed in salades, wokgerechten, omeletten, op pizza’s of simpelweg als lekker en gezond bijgerecht.
Heerlijk in combinatie met gember, sojasaus, sesamolie, cashewnoten, pijnboompitten, mie en eieren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.