Bosui White Lisbon Bio
Bosui White Lisbon Bio zaai je in maart tot en met april in de volle grond in regels en na circa 6 weken iets uitdunnen. Heerlijk mild van smaak. Voor vers gebruik in salades, afsnijden bij een hoogte van 30-35 cm. Er zitten in 1 gram Bosui White Lisbon Bio zaden, ongeveer 250 zaden. De oogsttijd is van april tot en met juli.
Productkenmerken
 Worden ook wel de bekende lente-uitjes genoemd.
 Heeft een lekkere smaak is iets pittiger dan de gewone ui.
 Heerlijk in rauwkostschotels en soepen.
De Bosui
De bosui, lente-ui, sla-ui, of pijpajuin en schalulleke in Vlaanderen, is een jonge nog onvolgroeide ui met blad. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen.
Welk deel van de bosui eet je?
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Wat kun je van bosui gebruiken?
- In salades.
- Als garnering bij soepen.
- In rauwkost.
- In gestoofde groenten.
- Op een volkorenboterham met 30+ kaas.
- In een omelet.
Bosui zaaien
Dicht bij elkaar zaaien op rijen van 25×2,5 cm, zodat de uitjes fijn blijven. Het is mogelijk om de bosui voor te zaaien, maar je kunt ze ook prima ter plaatse in rijen zaaien. Mocht je nu iets te dicht op elkaar hebt gezaaid, dan kun je de jonge bosuitjes oogsten en eten, en de rest laten doorgroeien.
Teeltwijzen en zaaien
Stengeluitjes zijn winterhard. Daarom kun je ze ook in het najaar nog zaaien; de kleine zaailingen blijven dan de hele winter in rust in de tuin staan (bij strenge vorst kun je ze beschermen met wat doek). In het vroege voorjaar komen de jonge stengeluitjes dan alweer aan de groei, de oogst valt dan zelfs nog in de lente.
Maar in het voorjaar zaaien is de bekendste en meest voorkomende teelt. En dat kan de hele lente. Zelf zaaien we graag in maart een rijtje, voor oogst in de zomermaanden. Maar we zaaien daarna in mei ook vaak nog een rijtje, voor de oogst tot in de late herfst.
Je kunt stengelui voorzaaien, maar dat is wel een gedoe; uiteindelijk moet je dan na het kiemen uitje voor uitje (en dat zijn er voor een rijtje flink meer dan 100) uitplanten. En dat terwijl stengelui prima kiemt als je ze in een rijtje ter plaatse zaait, ook als de grond nog koud is in het voorjaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.