Basilicum Citroen Bio
Basilicum Citroen Bio is een Biologisch en Skal gecertificeerde Citroenbasilicum. In een zakje zit ongeveer 0,5 gram biologische zaden.
Gebruik
Zaaien vanaf half mei tot juli in een kweekbakje en na ca. vier weken uitplanten of in een bloempot en wat uitdunnen.
Binnen zaaien van mei t.m. juli en buiten zaaien vanaf juni tot augustus. De oogst is vanaf juli.
Hoe ziet Basilicum Citroen Bio eruit?
Plantje met helder groen blad en witte bloesem. Het heeft een aangename citroensmaak en geur. De wetenschappelijke naam van Citroenbasilicum Buzzy is Ocimum basilicum ‘Citriodorum’
Productkenmerken
  Uitgesproken citroensmaak
  Heerlijk bij vis
  Helder groen blad met witte bloesem
Basilicum Citroen Bio met een lekker fris citroenaroma
Citroenbasilicum wordt veel gebruikt in Indonesië waar het kemangi wordt genoemd.
Lekker in…Â
salades, bij kip en vis zowel rauw als kort gestoofd. Ook heerlijk in groentegerechten zoals de Indonesische sajoer. Limonades en vruchtensappen krijgen een lekker fris smaakje. Ook zalig: over ijs of andere zoete toetjes.
Hoe gebruik je citroenbasilicum?
Meestoven kan, maar doe dit niet te lang; dan verliest het zijn smaak. Snijd, hak of scheur de blaadjes en strooi ze vlak voor het opdienen over je gerecht.
Heilzaam?Â
Citroenbasilicum is goed tegen winderigheid, verbetert de spijsvertering en voorkomt maag- en darmkrampen. Ook bij hoofdpijn kan citroenbasilicum helpen en het heeft een kalmerende werking.
Basilicum Citroen Bio is
Een geweldige basilicum met een zeer frisse, citroenachtige aroma. Het is een echte verrijking in het spectrum van de verschillende soorten basilicum. U kunt het uitproberen, uw salade krijgt een frisse smaak.
Verzorging
Het citroenbasilicum wordt ca.  40 cm hoog en is niet winterhard. Het geeft de voorkeur aan een warme, beschutte en zonnige standplaats. Basilicum heeft veel warmte en licht nodig, waarbij temperaturen van minstens 10-15 ° C en warmer noodzakelijk zijn. Let op dat er geen stuwvocht ontstaat. Vanaf juli ontwikkelt de plant licht paarse bloemen. Het is raadzaam deze te verwijderen om de groeikracht en het aroma  van de basilicum te bewaren. U kunt de bloemen ook goed als snijbloem in een vaas zetten.
Gebruik
Het citroenbasilicum wordt vers of bevroren gebruikt. Het heeft een bijzonder zoete en fruitige aroma, die bijzonder goed past bij ijs, desserts en sorbets. Maar ook in stevige kruidensauzen, zoals in pesto’s en op pizza, is het basilicum heel geliefd. Wij adviseren de basilicumblaadjes eerst vlak voor het gebruik van de stelen te plukken. Niet meekoken, maar slechts even verwarmen. U kunt het voor de winter heel goed invriezen of in azijn resp. olie inmaken.
Tip
Zaai deze CitroenBasilicum in onze Biologische potgrond. Deze vindt u hier>>
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.