Aubergine Bio
Aubergine Bio Black Beauty kan je vanaf maart tot en met april in een zaaibak bij 20°C zaaien of later buiten onder glas. Na
het verspenen binnen uitplanten in potten of buiten op een beschutte en zonnige plaats. Black Beauty is een gezond ras dat smaakvolle, paarszwarte, peervormige vruchten produceert. De wetenschappelijke naam is Solanum melongena. De plant kan wel tot 5 meter hoog of ver groeien. Dus geef hem wel de ruimte. In mei direct buiten zaaien en oogsten vanaf juli. Aubergine niet rauw eten!
Productkenmerken
 Ovaal bolronde donkerpaarse vrucht, ook geschikt voor teelt in pot.
 Sterk ras geschikt voor buitenteelt.
 Sappig en zeer smakelijk ras.
Populair
Aubergine Black Beauty is een biologisch gekweekte, zeer populaire auberginesoort. Hij produceert een overvloed aan donkerpaarse, eivormige vruchten die 13 – 14 cm groot worden. Het smakelijke, zachte en romige vruchtvlees is lichtgeel en heerlijk van smaak. De vruchten rijpen ook in ons koudere klimaat zeer goed.
Nachtschadefamilie
De aubergine is zowel een eenjarige plant uit de nachtschadefamilie als de vrucht daarvan. De plant komt van oorsprong uit Myanmar en werd door de Arabieren in de middeleeuwen in het Spaanse Andalusië geïntroduceerd. Omstreeks het midden van de 15e eeuw is de plant vanuit Spanje verder in Europa geïntroduceerd.
De smaak van Aubergine
De smaak is vrij neutraal. Je kunt de aubergine daardoor eindeloos variëren met andere groenten. Door de neutrale smaak is aubergine te combineren met tal van kruiden en andere smaken. Die kruiden en smaken worden uitstekend opgenomen in het sponzige vruchtvlees. Na het bereiden dikt het vruchtvlees tot een stevig, haast vleesachtig geheel. De groente wordt dan ook in veel gerechten als vleesvervanger gebruikt.
Zo kun je aubergine ook gebruiken
- Roerbakken met ui, tomaat, paprika en Italiaanse kruiden.
- Grillen of gebruik ze op de barbecue. Bestrijk de aubergines met wat olie en sesamzaadjes.
- Plakken aubergine stoven in droge witte wijnazijn met knoflook, tijm en peterselie.
- Vullen met mager rundergehakt of zilvervliesrijst en gaarstoven in tomatensaus.
- In Mediterrane gerechten als moussaka en ratatouille.
- In een rolletje met mozzarella, parmaham en basilicum.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Je vindt onze biologische groentezaden hier>>