Andijvie Gele Volhart Bio
Andijvie Gele Volhart Bio kan je zaaien vanaf juni tot en met juli direct in de volle grond op een zaaibed of in regels zaaien. Na 3 tot 4 weken uitplanten of uitdunnen. Andijvie is gevoelig voor kou en ‘schiet’ snel, wacht daarom even met zaaien als het ‘s nachts nog te koud is (< 10°C). De hoogte van de krop is circa 20 cm. Er zitten ongeveer 600 zaden in 1 gram Andijvie Gele Volhart zaden.
Productkenmerken van de Andijvie Gele Volhart Bio
 Robuuste andijviesoort.
 Brede, gladde bladeren.
 Kan goed tegen een vochtige herfst.
Gevoelig voor schieten is de Andijvie Gele Volhart Bio wel
Geschikt voor late teelt – Blonde à Coeur Plein (Gele Volhart) is een andijvie die erg gevoelig is voor doorschieten. Kan daarom beter niet gezaaid worden als het ‘s nachts nog koud is, onder de 10 graden celcius. Maakt een volle krop met lichtgekleurde/gele bladeren vanuit het hart.
Typisch Hollands
De andijvie is een typisch Hollandse groente. Regelmatig verschijnt deze groente op tafel in de vorm van een stamppot. Smullen! Bovendien kun je deze groente prima zelf kweken in de moestuin. Zo kun jij extra lang genieten van deze slasoort – ja, andijvie is familie van de sla.
Zaaien
Andijvie kun je rechtstreeks in de volle grond zaaien van mei tot augustus. Als je doperwten en peulen in jouw moestuin hebt staan, is dat ook de perfecte plek om andijvie bij te planten. Daarnaast kun je de zaden ook voorzaaien. Leg de zaden in een potje met potgrond en zet dit neer op een koele plaats. Als je ze op een warme plek zaait kunnen de zaden al binnen een week ontkiemen; dat is niet de bedoeling. Als de zaailingen vier centimeter groot zijn geworden mag je ze buiten neer zetten op een plek waarbij iedere krop 35 centimeter ruimte heeft.
Verzorging
Andijvie wil een plekje krijgen in de halfschaduw. Bovendien wil de andijvie staan in een lichtvochtige grond. Het is goed om te benoemen dat je voorzichtig moet zijn met water geven; probeer de bladeren niet te raken maar giet het water rechtstreeks op de grond. De andijvie is een winterharde slasoort en kan goed tegen vorst. Dit hangt echter wel af van het soort ras.
Oogsten
Meestal kun je de andijvie oogsten tien weken nadat je het hebt gezaaid. Het is belangrijk dat je de andijvie vlak voor het eten oogst. Als je de andijvie te lang laat liggen wordt deze minder lekker. Snijd de andijvie af met een scherp mesje zo dicht bij de grond.
Snoeien
Het is niet nodig om de andijvie te snoeien.
De Andijvie Gele Volhart Bio is verpakt bio-based verpakt
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.