Bokashi Keukencomposter Sensei

 79,95 149,95 incl. btw

Aanbieding

Bokashi Keukencomposter Sensei

 79,95 149,95 incl. btw

Bokashi Keukencomposter Sensei voor het fermenteren van keukenresten. Je maakt zelf bodemvoeding voor gezonde planten in jouw tuin. Voor groente- en fruitafval.  Tot 4 weken zonder legen in een 4-persoonshuishouden zonder geurtjes of vuile handen. Fermenteert organisch afval eenvoudig, schoon en geurloos. De Bokashi keukencomposter Sensei is gezamenlijk ontwikkeld door JUWEL en de Universiteit voor Microbiologie.

Vaak samen gekocht

Bokashi Starter

Bokashi starter gebruik je samen met keukenresten en klein tuinmateriaal in de Bokashi keukenemmer of kliko. Je kunt het ook gebruiken als wortelgroeiverbeteraar bij planten.

Bokashi Keukencomposter Sensei

Bokashi Keukencomposter Sensei voor groente- en fruitafval. De Bokashi keukencomposter ‘Sensei’ is de ingenieuze oplossing. Tot 4 weken zonder legen in een 4-persoonshuishouden.

Zonder geurtjes of vuile handen

De doordachte Bokashi Sensei fermenteert organisch afval eenvoudig, schoon en geurloos. Deze Bokashi keukencomposter Sensei, is gezamenlijk ontwikkeld door JUWEL en de Universiteit voor Microbiologie. Eenvoudige en hygiënische bediening – zonder onaangename geurtjes of vuile handen.

Hoe werkt de Bokashi Keukencomposter Sensei?

Doe een klein beetje Bokashi starter op de bodem van de binnenemmer. Dagelijks uw keukenresten in de binnenemmer aanbrengen met steeds 10 ml. Bokashi starter. Met de stamper duwt u het materiaal in de emmer ‘in elkaar’. Hierdoor kan het fermentatieproces goed op gang komen. Zonder zuurstof tussen het materiaal. Dus geurloos. Nadat de emmer vol zit laat u de emmer nog twee weken fermenteren.

De gefermenteerde keukenresten stopt u vervolgens in de grond in de tuin. Hier zal het gefermenteerde materiaal opgenomen worden door het bodemleven. Een echte booster voor uw tuin. Een gezonde bodem zorgt voor gezonde planten. U kunt het materiaal ook in een andere emmer doen en deze op zijn kop in de tuin zetten. Het bodemleven zal het materiaal uit de emmer halen en verder verteren.

Bokashi starter

U heeft steeds een beetje Bokashi starter nodig. Deze kunt u hier bestellen.

Ruimtebesparend

In de ruimtebesparende Bokashi “Sensei” is het mogelijk om het organische afval van een gezin van 4 personen in 4 weken te fermenteren zonder de emmer legen. Door het fermentatieproces ontstaat een bio-vloeistof (compostthee) die regelmatig via de aftapkraan gemakkelijk kan worden afgetapt.  Deze vloeistof is ideaal voor het bemesten van planten. Het fermentatieproces is hygiënisch en geurloos dankzij het ingebouwde actieve koolfilter. Door de gesloten uitvoering is er nauwelijks overlast van vliegen en groentemotten, doordat de composter geurvrij werkt.

Downloads

Juwel Bokashi Keukencomposter montage handleiding (pdf).

Bokashi keukencomposter “Sensei” praktisch en gebruiksvriendelijk

Bokashi Keukencomposter Sensei

Het organische bio-afval gaat elke dag in de keukencomposter. Bij de keukenresten doet u een schepje Bokashi-starter. Dan wordt het keukenafval met het handvat samengeperst door de interne zuiger. Je handen blijven helemaal schoon. De biologische vloeistof – de zogenaamde compostthee – kan wekelijks worden afgetapt en als meststof worden gebruikt (met water in een verhouding van 1 op 100). Na 3 tot 4 weken worden de gefermenteerde vaste stoffen uit de hygiënisch uitneembare binnencontainer geleegd in de tuin.

Korte omschrijving

Bruikbare inhoud: ca. 11 liter
Diameter 27 cm / hoogte 57 cm
2 jaar garantie

Extra informatie

Gewicht 4,2 kg
Afmetingen 27 × 27 × 57 cm
Inhoud

Kleur

Leverancier

Hoeveelheid

,

Andere suggesties…