Slakkenval
Slakkenval is een prima product om tijdelijk overlast aan slakken tegen te gaan.
Afmeting
De beker heeft een diameter van 10 cm. en is circa 18 cm. hoog.
Hoe werkt het?
Gedeeltelijk ingraven in de tuin, lokt het slakken de val in die dan verdrinken. De slakken gaan via de opening aan de zijkant van de beker naar binnen.
Wat ontvangt u?
Deze slakkenval wordt geleverd inclusief een vulling met speciaal ontwikkeld lokmiddel dat onweerstaanbaar is voor slakken.
Alternatieven?
Er is ook anti slakkenband verkrijgbaar. Dit is een plakband, met aan 1 zijde koper. Koper zal de slak op afstand houden. Slakkenband vindt u hier>>
Voorkomen van slakken overlast!
Het voorkomen van slakken overlast is veel beter dan het bestrijden ervan. Gebruikt u alstublieft dit product alleen als er even een tijdelijke overlast is. Is er altijd overlast van slakken neem dan de volgende tuinregels ter harte. Elk gif in de natuur moet voorkomen worden!!!
- Ruim uw tuin niet te netjes op.
- Laat blad en takjes liggen op de bodem, dit materiaal is belangrijke voeding voor slakken, waardoor ze uw planten met rust zullen laten!
- Zorg voor voldoende natuurlijke vijanden, zoals egels, merels, lijsters.
- Zorg voor veel groen in uw tuin, hier kunnen de vogels nestelen en schuilen.
- Sproei eventueel een knoflook verdunning over uw planten. Het recept vindt u hieronder.
Knoflook
De tuineigenaren van de Engelse Hostatuin waren zo vriendelijk om hun knoflookrecept met mij te delen:
- 2 knoflookbollen, hele bollen, geen ‘teentjes’. De knoflookbollen kneuzen, pletten.
- 1 liter water laten koken, de knoflook voorzichtig In het kokende water laten glijden en 10 minuten laten koken.
- Af laten koelen en zeven, bijvoorbeeld door een nylonkous.
- Het verkregen knoflooksap bewaren in een afsluitbare fles.
- Per 1 liter water 2 grote eetlepels knoflooksap toevoegen, in plantenspuit of een andere vernevelaar gieten. Goed doorroeren.
Hiermee de planten bespuiten. Herhaal het om de twee à drie weken.
Oorzaken slakken in de moestuin
Een slak produceert met gemak 400 eitjes per jaar. Zodra je één slak in je moestuin spot, is het dus slechts een kwestie van tijd totdat je tuin door een heuse slakkenplaag getroffen wordt. Hier wil je natuurlijk snel vanaf. Slakken bestrijden werkt helaas maar tijdelijk als je de oorzaak niet aanpakt. Zoek dus eerst naar de oorzaak voor je slakken gaat bestrijden.
Er zijn verschillende oorzaken voor slakken in je moestuin:
- Te natte moestuin: slakken zijn dol op vochtige grond omdat ze hier makkelijker overheen kunnen glijden en grotere afstanden in korte tijd kunnen overbruggen. Hoe vochtiger jouw moestuin, hoe sneller je slakken in je moestuin zult vinden.
- Bepaalde gewassen: slakken hebben een voorkeur voor bepaalde gewassen zoals jonge stekjes, kool en sla.
- Geuren van bloemen/planten. Slakken hebben een goed ruikvermogen en vinden sommige planten en bloemen heerlijk ruiken. Door een aantal anti-slakken planten neer te zetten, ruikt de slak ook de minder lekkere geuren en zullen ze sneller wegblijven uit jouw moestuin. Overigens zorgen deze bloemen en planten wel voor eventuele vijanden van de slak. Zij zien de slakken als een lekkere snack en zullen daarmee een groot deel van de slakkenplaag oplossen voor je.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.