Zeezoutpekel puur

 7,65 14,65 incl. btw

Zeezoutpekel puur

 7,65 14,65 incl. btw

Zeezoutpekel puur is het met de hand geschepte originele zeewater waaruit het originele zeezout van EMIKO wordt gemaakt. Met EM X Gold en EM X Keramiek.

Artikelnummer: 01.20.218 Categorieën: , , Tags: , ,

Zeezoutpekel puur

Originele zeezoutpekel voor het verstuiven en individueel op smaak brengen van koude en warme gerechten.

Productinformatie

“Ur-Sea Salt Sole” EMIKO originele zeezoutpekel is het met de hand geschepte originele zeewater waaruit het originele zeezout van EMIKO wordt gemaakt. De pekel wordt behandeld met EM-X gold en EM-X keramiek met de positieve trillingen van de EM. De pekel als spray is bijzonder geschikt voor het creatief, gelijkmatig en gericht zouten van gerechten bij het koken en braden of aan tafel.

Verpakkingsmaten

De originele zeezoutpekel van EMIKO is verkrijgbaar in een spuitfles van 100 ml. En er is ook een navulfles van 500 ml. beschikbaar.

Waarom Pekel gebruiken?

Met het oog op ons milieu, onze gezondheid en de portemonnee kan het geen kwaad wat minder vlees te eten. Het is daarom des te belangrijker om het beetje vlees dat we eten goed te bereiden. Pekelen is daarvoor een ideale oplossing. Niet alleen blijft gepekeld vlees malser tijdens de bereiding, het neemt ook in smaak en volume toe!

Marineren in zout

Pekelen is eigenlijk marineren in zout water. U legt het stuk vlees, vis of groente onder water met een zoutconcentratie van circa 1%. De hoeveelheid zout die u nodig hebt, bepaalt u op grond van het totale gewicht van het product dat u wilt pekelen plus het gewicht van het water. Hiervan neemt u 1% en die hoeveelheid zout in grammen lost u op in het water. Neem niet meer water dan u nodig hebt om het stuk vlees onder water te zetten.

Natte pekel

Het grote voordeel van pekelen in water (natte pekel) is de lage zoutconcentratie waardoor het vlees behalve zout ook water opneemt. Bovendien wordt een zout percentage van 1% door de meeste mensen als aangenaam ‘op smaak’ ervaren.

Droge pekel

U kunt ook pekelen met alleen EM-X zout zonder water. Dat heet een droge pekel. U wrijft dan een laag zout op het product en wacht tot het er in trekt. Dat gebeurt meestal onder druk (met een gewicht er op) en in combinatie met kruiden en specerijen. Het effect is heel anders dan bij een natte pekel omdat de zoutconcentratie aan de oppervlakte boven de 6% komt. Het zout gaat dan wel vocht onttrekken aan het vlees en tast daardoor de weefselstructuur aan. Als tussenoplossing kunt u pekelen met Keltisch zeezout.

Extra informatie

Gewicht 0,1 kg
Afmetingen 3 × 3 × 12 cm
Inhoud

,

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…