Buzzy Organic Sprouting Koolrabi
Buzzy Organic Sprouting Koolrabi blauwpaars is een heerlijke kiemgroente.
Koolrabi – Blauwpaars
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Koolrabi produceert een prachtige diep paarse spruit met veel vitamines en voedingsstoffen. Het is een mild, zoet. Nootachtige smakende spruit die bij bijna bij elk gerecht past als garnering. Rijk aan vitamine A, B, C, E en K.
Deze Koolrabi zaden zijn geschikt voor het telen van spruitgroente of kiemgroente. Het principe van spruitgroente is dat je de jonge kiemplantjes oogst en opeet. Dit schijnt erg gezond te zijn, omdat de concentratie van vitaminen en mineralen heel hoog is in het kiemplantje.
Kweek deze zaden in een Sprouting Tower
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Herkomst
Koolrabi komt oorspronkelijk uit Noord-Europa.
Kenmerken
Een eenvoudig op te kweken plant die een knolvoringe verdikking heeft aan de onderzijde van de plant. Als kiemgriente heeft het ongeveer de smaak van selderij wat een verfrissend effect heeft op je gerecht. Koolrabi kiemgroente is heerlijk in vele gerechten of als decoratie/ garnering!
Verzorging van Koolrabi in de tuin
De zaden kunnen het hele jaar in een zaaibak op de vensterbank of buiten onder (verwarmd) glas worden gezaaid. Ze kiemen makkelijk en komen binnen 14 dagen op. Na half mei, als de nachten warmer worden, kan ook in de volle grond worden gezaaid. Als alleen de toppen van de planten worden geknipt, lopen de planten opnieuw uit en kan er nog een tweede keer worden geoogst. Door steeds een deel van de zaden in een klein bakje grond te zaaien, heb je over een langere periode oogst.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.