Buzzy Organic Sprouting Basilicumkers
Buzzy Organic Sprouting Basilicumkers is een heerlkjke biologische Basilicumkers om kiemgroente van te kweken.
Pesto
Biologisch kiemzaden van basilicum. Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Bekend van de Mediterrane gerechten maar ook veel toegepast in de Thaise en Indonesische keuken. De Basilicumkers smaakt uitstekend als laatste toevoeging bij verse pasta, tomatensaus of salades en is zeer geschikt voor het maken van Pesto. Past ook heel mooi bij kalfs-, lams- of kip gerechten.
Gebruik de Glazen Bowl
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Meer bladontwikkeling?
De Basilicumkers kan, bij ca. 15 – 18ÂşC, nog 1 Ă 2 weken in de kweekset blijven staan voor iets meer bladontwikkeling. De kiemgroenten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Let op!
Basilicum, rucola en tuinkers maken een gel aan na aanraking met water. Minder geschikt voor sprouting in de spruitgroente pot, waarbij afgegoten moet worden. Wij adviseren deze soorten te sprouten d.m.v. het mengen met alfalfa en of radijskers en of broccolikers.
Laat niet uitdrogen
Let er op dat de basilicumkers zaden niet uitdrogen en geef indien nodig extra water met een plantenspuit. Draai het schaaltje regelmatig rond, zodat de plantjes mooi rechtop groeien. Basilicumkers kan in 14-21 dagen geoogst worden. Knip de basilicumkers tot aan de wortel af. Bij microgroenten wordt de wortel niet gegeten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.