Bokashi container
De Bokashi Container (120 liter) wordt geleverd met gebruiksaanwijzing. Met de Bokashi-container kunt u uw etensresten en uw groenafval, zoals bladeren, maaisel, etc., eenvoudig recyclen. Zorgt voor een voedingsrijk materiaal voor de grond. De Bokashi Container maakt het mogelijk om maairesten, verwelkte bloemen, dode bladeren of voedingsoverschotten eenvoudig te recyclen. Het zorgt voor een rijke bodemvoeding voor de grond, zonder geur of vliegen.
Wat is Bokashi?
Bokashi is het Japanse woord voor goed gefermenteerd organisch materiaal. Met uw keukenresten en klein tuinmateriaal fermenteert u een prima bodemverbeteraar, zonder hinderlijke luchtjes. Het is een goed alternatief voor compost.
Extra bij bestellen:
Bestel direct 4 zakken Bokashi starter bij deze Kliko, dan kunt u direct aan de slag.
Fermenteren:
Tijdens het fermentatieproces verteren de Effectieve Micro-organismen het organisch materiaal voor. Hierbij worden tal van nuttige stofwisselingsproducten gevormd. Deze conserveringstechniek behoudt de energie van het product. Het eindproduct, de Bokashi, heeft een hoge voedingswaarde van niet gefermenteerde organische stoffen.
Bokashi verhoogt de microbiële diversiteit in de bodem en voorziet planten van bio-actieve voedingsstoffen, zoals vitamines en organische zuren. De bodem krijgt zo meer essentiële energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels. De Effectieve Micro-organismen vestigen zich in de bodem, vermeerderen zich en kunnen domineren over de aanwezige schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. De neutrale micro-organismen die in een ziekteverwekkende bodem eerst kozen voor de tot dan toe overheersende schadelijke micro-organismen, zullen zich nu aansluiten bij de Effectieve Micro-organismen van EM. Zo creëer je een duurzame natuurlijke balans.
Goedkoop, leuk en leerzaam:
Vrijwel alle organische materialen zijn geschikt om Bokashi van te maken. Als tuinliefhebber kunt u zelf, tegen geringe kosten, Bokashi maken.
Gebruiksaanwijzing:
Snijd de resten in stukjes van maximaal 5 bij 5 cm. Verdeel een kleine hoeveelheid Bokahsi-starter op de bodem van de kliko en breng hier bovenop een laag verse keukenresten aan. Verdeel weer Bokashi-starter over de keukenresten en druk het stevig aan. Sluit de kliko goed af en herhaal totdat de kliko vol is. Tap dagelijks het vocht af en laat de kliko minstens nog twee weken fermenteren. Nu is de zoetzure substantie klaar, het materiaal is nauwelijks van structuur veranderd. Graaf enkele gaten in de tuin en werk de Bokashi onder.
Sap dat vrijkomt aftappen!
Het sap dat steeds wordt afgetapt, kan gebruikt worden als plantenvoeding. Direct gebruiken en 1 op 100 verdunnen met water. Giet het in de tuin over de planten, het gazon en de bestrating. Het zorgt voor een positief leefklimaat voor alle organismen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.