Lieveheersbeestjeshuis
Dit Lieveheersbeestjeshuis is ook een insectenhuisje en heeft verschillende gaten, texturen en spleten, waardoor wordt het een multifunctioneel huisje wordt.
Geschikt voor welke diertjes?
Welke diertjes komen hierop af: lieveheersbeestjes, bijen en misschien wel overwinterende vlinders.
Op welke plek hangt dit huis het best?
De beste postitie voor dit huisje is bij een gazon, beschutte bloembedden, beboste plekken en zelfs in borders/plantenpotten.
Afmeting en specificatie
De hoogte van dit Lieveheersbeestjeshuis is 23,8 cm. de breedte is 14 cm. de lengte is 12,8 cm.
Omschrijving
Vriendelijke insectenschuur. Dit interactieve leefgebied is geschikt voor een grote verscheidenheid aan tuininsecten, gaasvliegen, vlinders en solitaire bijen.
Lieveheersbeestjes & Gaasvliegen
Lieveheersbeestjes en gaasvlieglarven zijn de vriend van de tuinman. Ze eten niets liever dan veel plantenvernietigende bladluizen en de schimmelverlokkende ‘honingdauw’ die bladluizen achterlaten. Biedt natuurlijke bescherming voor zowel onze groentegewassen als bloembedden.
Leefgebied van een lieveheersbeestje
Het leefgebied van een lieveheersbeestje in de natuur bestaat meestal uit kleine struiken, bomen en gras. De meeste soorten zijn overal in het land te vinden, zolang er maar een redelijke voedselvoorziening is. Beschutte plekken zoals dichte begroeiing, onder boomschors en in tuinhuisjes zijn bij uitstek locaties voor overwintering. Ze zijn vaak op deze locaties te vinden, in grote groepen bij elkaar gekropen om te overwinteren.
Stuifmeel
Lieveheersbeestjes hebben een bron van stuifmeel nodig als voedsel, omdat ze zich niet alleen voeden met bladluizen. Het planten van bloemen en kruiden zoals geraniums, goudsbloemen, dille, peterselie en tijm zal helpen de lieveheersbeestjes in uw tuin aan te trekken en te voeden. Een lieveheersbeestjeshuis of -habitat, bijvoorbeeld dit huisje, in een bloembed plaatsen. Zal fungeren als een bron van beschutting tijdens de zomermaanden en geschikt onderdak voor overwintering klaar voor het volgende jaar.
Lieveheersbeestje feiten
Een zevenstippelig lieveheersbeestje kan tot 50 bladluizen per dag eten.
Lieveheersbeestjes worden ook wel kapoentjes genoemd.
Plaats uw Ladybird Lodge in de buurt van een natuurlijke voedselbron, zoals vervelende bladluizen
De lieveheersbeestjeslodge is gemaakt van ecologisch duurzaam FSC-gecertificeerd hout. De onderste kamer is voorzien van knusse bamboebuizen voor het overwinteren van lieveheersbeestjes, gaasvliegen en ongewervelde dieren. Bovendien is de houten voorlijst voorzien van geboorde gaten voor het nestelen van solitaire bijen, die een andere goede vriend zijn van de tuinman, omdat bijen veel planten en bloemen bestuiven.
Insectenhotels
We hebben veel voorzieningen om uw tuin levend te maken met vogelhuisjes, nestkasten, insectenhotels etc. Kijkt u maar eens hier>>
Het verhaal uit de tuin:
Eens, in een gezellig tuintje genaamd Bloemenhaven, stond een bijzonder huisje dat niet bedoeld was voor mensen, maar voor kleine, vliegende vriendjes. Dit huisje was niet zomaar een huisje; het was een waar insectenhotel met een missie – om nuttige bestuivers aan te trekken en een gezellig thuis te bieden aan kleine tuinhelden.
Het insectenhuisje was als een miniatuurappartementencomplex met verschillende gaten, texturen en spleten, waardoor het een multifunctioneel paradijs werd. Lieveheersbeestjes zouden zich verstoppen in de kleine hoekjes, bijen zouden hun intrek nemen in de zorgvuldig ontworpen kamers, en wie weet, misschien zouden zelfs overwinterende vlinders een warme plek vinden om te rusten.
De beste plek voor dit bijzondere huisje was bij het weelderige gazon, tussen beschutte bloembedden, in beboste hoekjes en zelfs in de bloempotten. Het insectenhotel was een uitnodiging voor kleine tuinbewoners om een bezoek te brengen en zich te vestigen in de buurt van kleurrijke bloemen en sappige planten.
Dit unieke huisje was echter niet zomaar een decoratief element; het was speciaal ontworpen voor de helden van de tuin – de nuttige bestuivende insecten zoals vlinders, lieveheersbeestjes, gaasvliegen en wilde bijen. Deze kleine wezentjes waren van onschatbare waarde voor de bloemen, planten en gewassen, omdat ze de taak van bestuiving op zich namen en bijdroegen aan de overvloedige groei van de tuin.
Gemaakt van natuurlijke materialen en met oog voor detail ontworpen, voegde het insectenhotel niet alleen functionaliteit toe aan Bloemenhaven, maar ook een vleugje elegantie. Het was als een klein, natuurlijk kunstwerk dat elke tuin transformeerde in een betoverende oase.
Het insectenhotel werd al snel het praatje van de buurt, een plek waar tuinliefhebbers samenkwamen om de kleine gasten te bewonderen en te vieren hoe de natuur in harmonie kon leven met de menselijke creaties. En zo werd het insectenhotel niet alleen een leuk geschenk om te geven of te krijgen, maar ook een symbool van de prachtige samenwerking tussen de tuin en haar kleine, vliegende bewoners.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.