Bijenkorf hout
Bijenkorf hout is stapelbaar en goed in- en uit elkaar te halen. Dus met schoonmaken is dat superhandig. U kunt ‘m het beste schoonmaken met een natuurlijk product, zoals Wipe & Clean. Dan hebben de bijen een gezonde leefomgeving.
Bekijk de bijen van dichtbij
Dit FSC-houten bijenhuisje is stapelbaar en heeft een dak dat u kunt openklappen. Hierdoor is de binnenkant, waar de bijen hun nest hebben en waar de larven groeien, goed te bekijken (let op! doe dit alleen in de Herfst en Winter) en schoon te maken. U kunt de larven ook bekijken via het kijkvenster aan de zijkant van de bijenkorf.
Solitaire bijen
U hoeft niet bang te zijn dat uw kinderen of huisdieren gevaar lopen in de buurt van de bijenkorf. Er komen namelijk alleen maar solitaire bijen op af. Solitaire bijen is een grote groep van solitair levende bijen en hommels. In tegenstelling tot honingbijen hebben de solitaire bijen geen sociale levenswijze. Een nest maken, voedsel zoeken en eieren leggen doen ze allemaal alleen.
Elk vrouwtje heeft een eigen nestholte, waarin ze eieren legt. De meeste soorten leggen hun eieren in de grond, maar een klein deel zoekt bestaande holten op in hout, rietstengels van planten of tussen stenen. Maar insectenhotels, zoals deze bijenkorf, vinden ze ook een fijne plek om eitjes te leggen.
Nestplaats
Als het vrouwtje een geschikte nestplaats heeft gevonden, begint ze met het verzamelen van stuifmeel. Dat stuifmeel wordt achteraan in de nestholte verzameld en als er voldoende is, legt ze er een eitje op. Deze ruimte sluit ze af met een wand van modder, plantenresten en speeksel. Zo ontstaat een eerste cel. Het vrouwtje bouwt de volledige nestholte op die manier vol met gelijkaardige cellen, waarna ze de buitenkant afsluit met opnieuw een wand van modder en speeksel.
De jonge bijen
In een eerste stadium ontwikkelen de eitjes zich tot larven die zich voeden met het stuifmeel in de cel. Als al het stuifmeel op is, begint de larve zich te verpoppen door een cocon te spinnen. Na een aantal maanden kruipt de volwassen bij uit de pop. Afhankelijk van de soort overwinteren ze als pop of als volwassen bij. Pas in het volgend voorjaar komen eerst de mannetjes uit. Die wachten tot de vrouwtjes uitkomen om ze onmiddellijk te bevruchten. U moet dus even geduld hebben tot volgend voorjaar om de bijtjes te zien uitvliegen.
De beste plek
Het beste is om de korf op 1,5 meter vanaf de grond op een zonnige maar ook schaduwrijke plek. Het liefst hebben de bijen ochtend- en avondzon.
Afmetingen
De Bijenkorf is 22 cm. lang, 20 cm. breed en 20 cm. hoog.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.